Aktuálne z firmy Pekastroj

Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Francúzi ju vymysleli a právom sa týmto chlebovým pečivom hrdia. Bez bagety si už ani u nás nevieme predstaviť život. S chutnou náplňou sa hodia na cestu alebo ako rýchly obed, šikmo nakrájané ako jednohubky na oslavu.
Zamieste si na chlieb po novom, ale po starom

Zamieste si na chlieb po novom, ale po starom

Ostatné roky zaznamenali v mnohom návrat k tradíciám a pekárske remeslo nebolo výnimkou. Ľudia chcú zdravé potraviny, pripravované osvedčeným spôsobom zo základných surovín. Podnikatelia zas chcú predávať a zachovať produktivitu. Našťastie existujú technológie, ktoré ponúkajú to najlepšie z oboch svetov.
Máte doma vegána? Tak ako oslávite Svetový deň vegánstva?

Máte doma vegána? Tak ako oslávite Svetový deň vegánstva?

24. novembra každý rok sa oslavuje Deň vegánstva. Či už sa niekto rozhodne stať vegánom z etických alebo zdravotných dôvodov, je zaujímavé sa s ním porozprávať o tom, ako sa denne stravuje. A pripravili sme pre vás aj skvelý recept na pečenie!
Aké chlebíky a pečivo sú vhodné pre diabetikov

Aké chlebíky a pečivo sú vhodné pre diabetikov

14. november je každoročne dňom, keď sa viac hovorí o diabetických ochoreniach, ich liečbe a venuje sa aj pozornosť zdravému životnému štýlu pre ľudí s cukrovkou. Svetový deň diabetu je aj pre nás príležitosťou pozrieť sa, aké chleby a pečivá sú pre diabetikov vhodnejšie...
newsletter