Aktuálne z firmy Pekastroj

PekaStroj - Workshop CROISTAR

PekaStroj - Workshop CROISTAR

Ďalší úspešný Workshop na ktorom sme Vám tentokrát predviedli automatickú linku CROISTAR od spoločnosti Alba eguipment S.r.l. na výrobu croissantov a skvelú peletovú pec od spoločnosti POLIN S.r.l. je za nami. Prinášame Vám niekoľko fotiek z podujatia.
Cukrári a čokolatieri: Ste pripravení na Veľkú noc?

Cukrári a čokolatieri: Ste pripravení na Veľkú noc?

Čoskoro sa všade "vyroja" čokoládové zajačiky, sliepočky a vajíčka od výmyslu sveta. Blíži sa Veľká noc. Pri výrobe čokoládových cukroviniek a čokoládou poliatych zákuskov je hádam najdôležitejšie mať pripravenú dokonale hladkú čokoládu tej správnej konzistencie. Sme preto radi, že máme vo svojom portfóliu strojov pre cukrárov niekoľko top špecialistov na výrobu a spracovanie perfektnej čokolády.

Poznáte PKCES Trebišov?

Poznáte PKCES Trebišov?

Výroba cestovín je krásna, ale náročná práca, ako mnohé iné, ale keď sa robí s láskou a so správnym odhodlaním, tak to krásne funguje. Tak, ako v rodinnej firme PKCES Trebišov.
O tom, ako vznikli, ako sa to celé začalo, sme sa porozprávali s majiteľom firmy p. Kundrátom.

 

SOŠ Potravinárske Nitra oslavovalo

SOŠ Potravinárske Nitra oslavovalo

V piatok, 20.5.2022 SOŠ Potravinárske Nitra na Cabajskej ulici oslavovalo už svoje 50. výročie založenia.  Pri tejto príležitosti škola zorganizovala oslavu spojenú s kultúrnym vystúpením šikovných mladých umelcov.
V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

Vo štvrtok 28.4.2022 "v našej ShowRoom" sa uskutočnil seminár pod názvom Nové trendy, ktorý po dlhšej odmlke, spôsobenej pandemickou situáciou,  priniesol novinky  a aktuálne trendy v oblasti cukrárstva  a pekárstva.

 

Seminár: Nové trendy pre cukrárov a pekárov v roku 2022

Seminár: Nové trendy pre cukrárov a pekárov v roku 2022

Pozývame všetkých záujemcov – odbornú verejnosť na seminár, ktorý priblíži najnovšie trendy v oblasti cukrárstva a pekárstva. Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť všetky novinky v našom predvádzacom showroome firmy PekaStroj v Nitre.
 

Čo si upečiete na Veľkú noc so strojmi od PekaStroj Nitra?

Čo si upečiete na Veľkú noc so strojmi od PekaStroj Nitra?

Veľká noc je pre každého z nás spojená s nejakou sladkou dobrotou - barančekom, medovníčkami či pleteným vencom a rôznymi inými koláčmi z kysnutého, kvasového alebo krehkého cesta. Na všetky máme profesionálne vybavenie.
Sladučké jarné inšpirácie od Pavoni

Sladučké jarné inšpirácie od Pavoni

Taliansky producent Pavoni prináša aj túto jar kopu úžasných nápadov pre cukrárov. Z nových silikónových foriem vám vypadnú dokonalé kvetinové jednohubky. Všetky si viete objednať jednoducho a výhodne cez PekaStroj...
Ako zamiesiť cesto na dokonalý taliansky koláč Panettone na Veľkú noc

Ako zamiesiť cesto na dokonalý taliansky koláč Panettone na Veľkú noc

Panettone je pre Talianov veľká vec. Tento úžasný sladký koláč je pre nich tradičnou súčasťou veľkonočnej aj vianočnej tabule. Jeho príprava je náročná a vyžaduje presné nasledovanie receptu a dokonalý postup.
Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Francúzi ju vymysleli a právom sa týmto chlebovým pečivom hrdia. Bez bagety si už ani u nás nevieme predstaviť život. S chutnou náplňou sa hodia na cestu alebo ako rýchly obed, šikmo nakrájané ako jednohubky na oslavu.
newsletter