"Čo sa týka čokolády, dnes sa robí veľa typov výrobkov. Bonboniéra už nie je plná rovnakých bonbónov ako kedysi, ale sú v nej rôzne druhy praliniek a plnených čokoládových cukríkov a robí sa to viac-menej ručne. Pomati uľahčuje cukrárom výrobu – má stroje na rôzne druhy bonbónov, zákuskov či čokolád," hovorí Daniela Kováčová za slovenského dodávateľa PekaStroj, ktorý s talianskou strojárskouspoločnosťou už niekoľko rokov spolupracuje.
Značka Pomati je spojená so širokou škálou rôznych technológií a zariadení na obaľovanie, polievanie a zdobenie cukroviniek, zákuskov, keksov, sušienok, orechov, ovocia, praliniek a iných dobrôt čokoládovými polevami, plnenie pečiva a zákuskov alebo spracovanie čokolády do zmrzlín, cesta, plniek, poliev a na ďalšie použitie.
"Ideálnym zákazníkom pre stroje značky Pomati je malý až stredný výrobca zákuskov a cukroviniek. Tieto stroje majú využitie celoročne ale najmä sezónne – pred Veľkou nocou na čokoládové vajíčka, pred Vianocami na kolekcie, salónky, čokoládové gule," špecifikuje D. Kováčová.
Okrem iného Pomati ponúka tieto zariadenia na čokoládu:
- stroje na dražírovanie (dražírovacie bubny), ako Bassina dražírovací stroj v ponuke PekaStroj
- poťahovacie pásy na rovnomerné polievanie / poťahovanie sušienok, zákuskov, bonbónov ...
- temperovače čokolády, ktoré udržia polevu v tej správnej teplote
- chladiace tunely na čokoládové zákusky, sušienky, pralinky ...
- ostatné stroje a príslušenstvo na spracovanie čokolády pre pekárne a cukrárne