Kto bol korunovaný kráľom slovenských pekárov na GASTRA & KULINARIA?

Kto bol korunovaný kráľom slovenských pekárov na GASTRA & KULINARIA?

NAJLEPŠÍ REGIONÁLNY VÝROBOK

Na výstave GASTRA & KULINARIA, ktorá sa konala na Agrokomplexe Nitra 6.-8.11.2019, bola aj veľká súťaž pekárskych spoločností „O NAJLEPŠÍ REGIONÁLNY VÝROBOK“ , do ktorej slovenskí výrobcovia prihlásili spolu deväť výrobkov.

Štvorčlenná odborná porota pod vedením Ing. Mariana Tokára hodnotila jednotlivé výrobky podľa klasických odborných kritérií. Ocenenie a dekrét s titulom NAJLEPŠÍ REGIONÁLNY VÝROBOK získala spoločnosť TOPEC, a.s. Topoľčany za Topoľčiansky skladník.

Dekréty s označením VYNIKAJÚCI REGIONÁLNY VÝROBOK získali tieto spoločnosti a ich výrobky: Prievidzské pekárne a cukrárne a.s. za Banícky chlieb, VAMEX a.s., Košice za Farmársky chlieb, PENAM SLOVAKIA a.s. za Slovanský chlieb – jačmenno-ovsený a Kysucké pekárne a.s. Vilija za Svadobný veniec.

NAJLEPŠÍ FREE VÝROBOK

V súťaži „NAJLEPŠÍ FREE VÝROBOK" bolo zastúpených najviac, až 20 výrobkov. Odborná porota sa skutočne zapotila a nakoniec rozhodla nasledovne: Dekrét s titulom NAJLEPŠÍ FREE VÝROBOK získala spoločnosť PENAM SLOVAKIA a.s. za Tlačený koláč s náplňou marhuľovou.

Dekrét s titulom VYNIKAJÚCI FREE VÝROBOK dostali spoločnosť: Jozef Oremus,pekáreň Bánov za Vianočku, LESAFFRE SLOVENSKO a.s. za chlieb viaczrnný ZAVARKA,PENAM SLOVAKIA a.s. za Tlačený koláč s náplňou makovou, EKVIA s.r.o. Nitraza Gluten Free – viaczrnné pečivo, Záhorácke pekárne a cukrárne a.s.Malacky za DIA Vianočku hrozienkovú, PENAMSLOVAKIA a.s. za Banánový chlebík, IREKS ENZYMA s.r.o. Prešov za Bezgluténovúsacher tortu a PENAM SLOVAKIA a.s. za Makovku.

NAJLEPŠÍ KREATÍVNY VÝROBOK

Aj v tretí deň výstavy odborná porota hodnotila 15 súťažných produktov v súťaži „NAJLEPŠÍ KREATÍVNY VÝROBOK“. Určiť presné pravidlá v rámci tejto témy bolo náročné, ale členovia poroty si poradili a rozhodli.

Dekrét s titulom NAJLEPŠÍ KREATÍVNY VÝROBOK bol udelený spoločnosti PENAM SLOVAKIA a.s. za výrobok Torta s bielym čokoládovým mousse.

Dekrétom s označením VYNIKAJÚCI KREATÍVNY VÝROBOK sa tešili pekári z firiem: IREKS ENZYMA s.r.o. za Čokoládovo-marcipánový tart s amarena višňami, PENAM SLOVAKIA a.s. za Dark s náplňou tvarohovo-kokosovou, TATRAPEKO a.s. Liptovský Mikuláš za Stromček 400 g balený, LESAFFRE SLOVENSKO a.s. za ZAVARKA, bageta tmavá a SENICKÉ A SKALICKÉ PEKÁRNE a.s. za Tradičný senický chlieb.

(Zdroj: https://www.szpcc.sk/aktuality/news_gastra-kulinaria-2019-pekarsky-dvor/)

newsletter