Aktuálne z firmy Pekastroj

SOU Potravinárske Nitra oslavovalo

SOU Potravinárske Nitra oslavovalo

V piatok, 20.5.2022 SOU Potravinárske Nitra na Cabajskej ulici oslavovalo už svoje 50. výročie založenia.  Pri tejto príležitosti škola zorganizovala oslavu spojenú s kultúrnym vystúpením šikovných mladých umelcov.
V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

Vo štvrtok 28.4.2022 "v našej ShowRoom" sa uskutočnil seminár pod názvom Nové trendy, ktorý po dlhšej odmlke, spôsobenej pandemickou situáciou,  priniesol novinky  a aktuálne trendy v oblasti cukrárstva  a pekárstva.

 

Seminár: Nové trendy pre cukrárov a pekárov v roku 2022

Seminár: Nové trendy pre cukrárov a pekárov v roku 2022

Pozývame všetkých záujemcov – odbornú verejnosť na seminár, ktorý priblíži najnovšie trendy v oblasti cukrárstva a pekárstva. Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť všetky novinky v našom predvádzacom showroome firmy PekaStroj v Nitre.
 

Čo si upečiete na Veľkú noc so strojmi od PekaStroj Nitra?

Čo si upečiete na Veľkú noc so strojmi od PekaStroj Nitra?

Veľká noc je pre každého z nás spojená s nejakou sladkou dobrotou - barančekom, medovníčkami či pleteným vencom a rôznymi inými koláčmi z kysnutého, kvasového alebo krehkého cesta. Na všetky máme profesionálne vybavenie.
Sladučké jarné inšpirácie od Pavoni

Sladučké jarné inšpirácie od Pavoni

Taliansky producent Pavoni prináša aj túto jar kopu úžasných nápadov pre cukrárov. Z nových silikónových foriem vám vypadnú dokonalé kvetinové jednohubky. Všetky si viete objednať jednoducho a výhodne cez PekaStroj...
Ako zamiesiť cesto na dokonalý taliansky koláč Panettone na Veľkú noc

Ako zamiesiť cesto na dokonalý taliansky koláč Panettone na Veľkú noc

Panettone je pre Talianov veľká vec. Tento úžasný sladký koláč je pre nich tradičnou súčasťou veľkonočnej aj vianočnej tabule. Jeho príprava je náročná a vyžaduje presné nasledovanie receptu a dokonalý postup.
Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Pred 100 rokmi dostala BAGETA svoje rodné meno od Francúzov

Francúzi ju vymysleli a právom sa týmto chlebovým pečivom hrdia. Bez bagety si už ani u nás nevieme predstaviť život. S chutnou náplňou sa hodia na cestu alebo ako rýchly obed, šikmo nakrájané ako jednohubky na oslavu.
Zamieste si na chlieb po novom, ale po starom

Zamieste si na chlieb po novom, ale po starom

Ostatné roky zaznamenali v mnohom návrat k tradíciám a pekárske remeslo nebolo výnimkou. Ľudia chcú zdravé potraviny, pripravované osvedčeným spôsobom zo základných surovín. Podnikatelia zas chcú predávať a zachovať produktivitu. Našťastie existujú technológie, ktoré ponúkajú to najlepšie z oboch svetov.
Máte doma vegána? Tak ako oslávite Svetový deň vegánstva?

Máte doma vegána? Tak ako oslávite Svetový deň vegánstva?

24. novembra každý rok sa oslavuje Deň vegánstva. Či už sa niekto rozhodne stať vegánom z etických alebo zdravotných dôvodov, je zaujímavé sa s ním porozprávať o tom, ako sa denne stravuje. A pripravili sme pre vás aj skvelý recept na pečenie!
Aké chlebíky a pečivo sú vhodné pre diabetikov

Aké chlebíky a pečivo sú vhodné pre diabetikov

14. november je každoročne dňom, keď sa viac hovorí o diabetických ochoreniach, ich liečbe a venuje sa aj pozornosť zdravému životnému štýlu pre ľudí s cukrovkou. Svetový deň diabetu je aj pre nás príležitosťou pozrieť sa, aké chleby a pečivá sú pre diabetikov vhodnejšie...
newsletter