V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády

Vo štvrtok 28.4.2022 "v našej ShowRoom" sa uskutočnil seminár pod názvom Nové trendy, ktorý po dlhšej odmlke, spôsobenej pandemickou situáciou,  priniesol novinky  a aktuálne trendy v oblasti cukrárstva  a pekárstva.

 

V hlavnej úlohe bola poťahovačka čokolády GAMI s chladiacim tunelom, ktorý upútaval pozornosť všetkých návštevníkov nielen svojou dĺžkou, ale hlavne kvalitou poťahovania. Zariadenie má automatickú nepretržitú prevádzku  temperovacieho stroja a všetky teploty sú riadené vysoko presnými sondami a dedikovanou kartou GAMI . Skúšali sme poťahovať rôzne druhy výrobkov - linecké koláče, piškótu, odpaľované cesto a rolády.  Návštevníci mali možnosť priniesť si aj vlastné výrobky, ktoré si mohli vyskúšať potiahnuť čokoládou.

Ďalším prezentovaným zariadením v tento deň  bol viacúčelový trezírovací stroj MULTIDROP JUNIOR od firmy POLIN, ktorý je vhodný na výrobu čajového pečiva, veterníkov, makróniek, piškótových plátov a ďalších výrobkov. Stoj má jednoduchú obsluhu a možnosť uloženia až 100 receptov.

Návštevníci videli ďalej v činnosti ultrazvukovú rezačku zákuskov UFM5000 - CHEERSONIC, ktorá predstavuje novú generáciu ekonomických ultrazvukových zariadení na spracovanie potravín. Bolo zaujímavé sledovať jej presnosť a kvalitu rezania. Vždy, po jej spustení, si našla svojich záujemcov na sledovanie. Stroj dokáže rezať rôzne výrobky ako  torty, zákuskové pláty, rolády, pizza, pečivo, rôzne syry či mäsové výrobky na rôzne tvary - obdĺžnik, trojuholník, plátky, rezané rolády. Zariadenie spĺňa maximálnu ochranu osobnej bezpečnosti obsluhy vďaka bezpečnostnej laserovej mriežke.

Svoje miesto na prezentácii v tento deň, mal aj dvojramenný hnetač BERNARDI  -  BT12S ktorý predstavuje špičku v sortimente dvojramenných hnetačov cesta s pokrokovým systémom riadenia ramien – s päť stupňovým invertorom. Výsledkom jeho činnosti bolo kvalitne spracované cesto ako z ručného miesenia, ktorého sa ľudská ruka takmer nedotkla. Tento hnetač je vhodný na základné cesto na pizzu, chlieb, focacciu, cesto s vysokou hydratáciou a na malé kysnuté miesenie.

Samozrejme, že k videniu boli aj mnohé iné zariadenia, napríklad  rotačné, etážové či modulové pece, ktoré v našom ShowRoome majú svoje nezastupiteľné miesto.

Celý seminár mohli návštevníci sledovať v práci pani Andreu Michalcovú, ktorá v priestoroch našej Mini kváskovej pekárni - MAESTRO ručne pripravovala farebné makrónky, ktoré sú veľkým hitom poslednej cukrárskej sezóny. Jej precízna a trpezlivá práca bola oceňovaná mnohými prizerajúcimi návštevníkmi.

Naša veľká vďaka patrí Ing. Milanovi Desatovi, ktorý so svojou firmo DIPOS výrazne pomohol k hladkému priebehu celého seminára. Vďaka jeho skvelým sladkým či slaným dobrotám mohli všetci prítomní sledovať ich následné poťahovanie, rezanie či krájanie.

 

 

28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
výrobky poťahovačka GAMI
seminár 28.4.2022, showroom Nitra
seminár 28.4.2022, showroom Nitra
návštevníci seminára
seminár 28.4.2022, showroom Nitra
seminár 28.4.2022, showroom Nitra
návštevníci seminára
pekastroj.sk
pekastroj.sk
ručná výroba makroniek
 28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
príprava cesta
28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
poťahovačka s tunelom,
pekastroj.sk
pekastroj.sk
makronky Andrea Michalcová
 28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
chlieb na upečenie
predvádzanie 28.4.2022
predvádzanie 28.4.2022
pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
cesto na makronky
 28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
upečené chleby
28.4.2022. pekastroj.sk
28.4.2022. pekastroj.sk
ručná výroba makroniek
pekastroj.sk
pekastroj.sk
výrobky z poťahovania čokoládou
pekastroj.sk
pekastroj.sk
Maestro pekárnička
pekastroj.sk
pekastroj.sk
Maestro pekárnička
28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
poťahovačka čokolády GAM
28.4.2022, pekastroj.sk
28.4.2022, pekastroj.sk
akcia cesto
newsletter