Osladíte si leto skvelým strojom na výrobu palaciniek?

Osladíte si leto skvelým strojom na výrobu palaciniek?

Palacinky sú veľmi obľúbené rýchle jedlo, ale nemusíte otročiť celý deň pri horúcej platni, ak ich chcete ponúkať vo väčšom množstve. Stroje na výrobu palaciniek La Monferrina výrobu zautomatizujú, aby majster mohol venovať energiu kreatívnym receptom. A čo viac - vyrobíte s nimi slovenské palacinky, francúzske crepes aj talianske canneloni.

Palacinky sú dnes populárne po celý rok - tie "naše" klasické s džemom a šľahačkou alebo crepes francúzskeho typu so sladkými náplňami, napríklad s ovocím, nutelou či slaným karamelom, ale aj s výbornými slanými náplňami, povedzme so špenátom, syrmi či mästými zmesami.

Ako rýchlo hotové sýte jedlo alebo dezert do ruky sú však obľúbené najmä v lete v mnohých reštauráciách pri vode, v parkoch, v bufetoch. Takisto ich obľubujú ako polotovar na zohriatie ľudia, ktorí si chcú ušetriť čas na oddych.

Pohodlné riešenie na automatizovanú výrobu väčších palaciniek francúzskeho typu, takzvaných crepes, alebo aj tých menších slovenských palaciniek, ponúka taliansky špecialista na cestovinové a palacinkové stroje La Monferrina, ktoré máme v ponuke PekaStroj.

Hoci uspokojíme aj menšieho výrobcu, vo svojej ponuke sme sa zamerali sa najmä na zariadenia na priemyselné spracovanie väčšieho množstva palaciniek / placiek / canneloni. 

Palacinkové stroje La Monferrina dokážu zjednodušiť a zdokonaliť výrobu mrazených alebo chladených polotovarov tohto druhu s dlhšou dobou záruky. Výrobcovia iste ocenia nielen rýchlu, ale najmä rovnomernú, jednotnú výrobu veľkého množstva produktov.

V tomto článku si môžete prečítať, ako sa stroje La Monferrina uplatnia pri výrobe palaciniek a placiek v menšej a strednej výrobe ale aj vo veľkých priemyselných prevádzkach.

výrobu palaciniek možno automatizovať so strojmi La Monferrina

Zautomatizujte si výrobu palaciniek aj v menšej prevádzke

Základné dva modely C1, ktoré má v ponuke slovenský dodávateľ PekaStroj, sú automatické stroje na palacinky okrúhleho alebo štvorcového / obdĺžnikového tvaru.

  • Až 18 metrov palaciniek / placiek / cestovinových plátov za hodinu
  • Na rôzne druhy cesta (sladké, slané, farebné)
  • Slovenské palacinky, francúzske crepes aj talianske canneloni

stroje na palacinky Monferrina predáva PekaStroj

Cesto na palacinky môže byť pripravené z rôznych ingrediencií, môže byť sladké, slané, z plnozrnnej múky, pohánkovej či hrachovej múky, so špenátom a všeličím iným. Takisto sa stroj môže použiť na tenké cestovinové pláty.

Stroj La Monferrina C1 vyrobí okrúhle palacinky s priemerom 195 alebo 320 milimetrov, ktoré sú nadávkované automaticky do dvoch foriem v požadovanom rozmere a potom sa presúvajú na tepelné spracovanie na rozohriatom valci. Hotové palacinky alebo pláty sa potom posúvajú po dopravníkovom páse.

Variant stroja na štvorcové alebo obdĺžnikové palacinky je prispôsobený šírke 160 mm respektíve 200 mm. Minimálna dĺžka plátu je 20 mm, stroj sa však dá nastaviť aj pečenie "nekonečného plátu", ktorý sa nareže podľa potreby. Napríklad na tenké cestovinové pláty na canneloni alebo palacinkové rolády a podobné produkty.

S týmito strojmi upečiete až 18 metrov palaciniek za hodinu. Funkčné časti strojov sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, aby boli robustné a spoľahlivé, vhodné do nepretržitej prevádzky. Teplota valca sa nastavuje elektronicky.

Pozrite si vo videu:

Ako pracuje stroj C1 značky La Monferrina na okrúhle palacinky:

Takto funguje La Monferrina stroj C1 na hranaté palacinky:

Stroje na výrobu palaciniek do intenzívnej priemyselnej prevádzky

Spoločnosť La Monferrina má v sortimente aj dva ďalšie palacinkové stroje, ktoré ponúkajú pre výrobcov väčšiu variabilitu. Modely C3 / C4 sú určené na výrobu okrúhlych, resp. hranatých palaciniek rôznych rozmerov podľa požiadaviek zákazníka.

Tieto stroje sú určené najmä pre priemyselné prevádzky s vyššou produkciou. Stroje majú 50-litrovú nádrž na palacinkové cesto, ktoré sa dávkuje pomocou dávkovacej pumpy. Stroj La Monferrina C4 na štvorcové / hranaté palacinky umožňuje upiecť pás tenkého cesta do max. šírky 640 milimetrov. Čas pečenia sa dá upravovať nastavením nižšej alebo vyššej rýchlosti valca.

palacinky upečené

Podľa požiadaviek zákazníka sa dajú tieto stroje zakomponovať do výrobných liniek. Kontaktujte autorizovaného predajcu PekaStroj pre nezáväznú konzultáciu o tom, ako vaše výrobné potreby môžu naplniť palacinkové a cestovinové stroje La Monferrina.

newsletter